Зимните курорти: Или законови промени, или държавата да каже, че не иска да има зимен туризъм

3620
Зимните курорти: Или законови промени, или държавата да каже, че не иска да има зимен туризъм
Снимка: pamporovo.me

Всички зимни курорти са обединени в единна позиция да има законови промени, които да сложат край на 10-годишното чакане за развитие на инфраструктурата за зимни спортове, заяви шефът на Българската федерация по ски Цеко Минев.

"Дошли сме до една пресечна точка - държавата да си каже няма да има зимен туризъм, няма да има ски спортове и да си носи отговорността за това. Дошъл е този преломен момент - или ще се случва, или не", добави той.

Минев даде пример "как Пампорово се мъчи 3 години да смени един влек с лифт заради проблеми с екоорганизации". Подобни примери той даде и с Чепеларе, Банско, Боровец и Витоша.

"Нека да решим този наистина измислен и глупав проблем, защото няма нито един истински екологичен проблем. С направата на ски курорти няма да дойде екологичния апокалипсис в България. Курорти съществуват от десетилетия в България и никой не си е отнесъл природата със себе си", заяви Минев.

100 нарушения в зимните курорти засече КЗП

От началото на декември Комисията за защита на потребителите (КЗП) е извършила 1200 проверки в туристическите обекти на зимните ни куро...

Според него в момента инвеститори са готови да вложат 500 милиона евро, което ще осигури траен поминък на регионите, но това се стопира заради екоорганизации и законодателство.

"В момента, в който се стигне до решение, веднага излизат еколозите и почват да клатят държавата. И се губи смисъла, диалога се изкривява, преекспонира се", заяви и министърът на спорта Красен Кралев.

Пампорово посреща 80 състезателки от 20 държави в кръг от Европейската купа.

Министърът заяви, че няма държава в Европа, която в рамките на седмица да е домакин на четири старта от Еворпейската купа. "Министерството е дало 30% от бюджета си за домакинствата на елитните състезания", допълни той. На откриването присъства и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com