Турция продължава да обстрелва кюрдите в Сирия

3959
Турция продължава да обстрелва кюрдите в Сирия

Турската армия втори ден обстрелва позиции на кюрдски милиции в Северна Сирия. Убити са били двама бойци, по информация на представител на Сирийски център за наблюдение на човешките права, базиран във Великобритания.

Турският премиер Ахмед Давутоглу потвърди, че турската армия е нанесла удари по обекти на кюрдските сили. По думите му те са били извършен в отговор на обстрел на сирийските кюрдски милиции и съгласно правилата за използване на сила при такива условия, предаде националното радио.

Турция е започнала да бомбардира райони, контролирани от сирийските кюрди

Турската армия бомбардира днес сектори, контролирани от силите на сирийските кюрди в провинция Алепо, в северна Сирия. Това предад...

Давутоглу настоя сирийските кюрди да се изтеглят от областите в близост до турската граница и заяви: "Ние ще продължим ответните действия в рамките на приетите ангажименти за нашата сигурност и защита, докато сирийските кюрдски милиции не напусне района."

Междувременно турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу коментира, че е възможна съвместна сухопътна операция на Турция и Саудитска Арабия срещу "Ислямска държава" в Сирия.

Турски медии съобщиха, че по-късно се очаква комюнике от генералния щаб на турската армия. Кореспонденти съобщават, че артилерийската стрелба се води до 10 км.навътре в сирийската територия. Нанесени са били удари по въздушна база и други позиции, завоювани от кюрдските милиции в Сирия. Пак според турски кореспонденти артилерийската канонада днес била помощна от предния ден.

Вчера турската армия порази мишени на сирийската кюрдска Партия "Демократичен съюз" близо до град Азаз, в провинция Алепо, и отвърна на обстрел от силите на сирийския режим по военен пост в окръг Хатай в Южна Турция, на няколко километри от границата.

САЩ и Турция са близо до открит конфликт заради кюрдите

Позицията на Турция към кюрдите пречи на решаването на сирийската криза, смята Вашингтон. Американските власти са на мнение, че позици...

Анкара счита въоръжените сили на сирийската кюрдска партия Демократичен съюз за терористична групировка, която е свързана с Кюрдската работническа партия,ПКК, която осъществява бунт срещу турската държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com