Турция обмисляла да забрани на всички от ДПС да влизат на нейна теротория?

5291
Турция обмисляла да забрани на всички от ДПС да влизат на нейна теротория?
Снимка: БГНЕС

Турция обмисля да забрани на всички депутати от ДПС да влизат на нейна територия.

Това заявява политик, отлично запознат с процесите в Движението за права и свободи, пожелал да не бъде цитиран.

В партията на Ахмед Доган цари паника сред елита, твърди източникът. Според него в ДПС ще настъпи разделение по две причини. Първата е страх сред редовите членове на движението, които се опасяват, че няма да могат да посещават роднините си в Турция, както досега, предаде OFFNews.

Втората, и по-сериозна причина за очакваното оредяване на ДПС, е бизнесът на част от елита му в Турция, който е реализиран чрез подставени лица, недоказани доходи и т.н. В партията на Доган знаят, че Анкара ще извади на светло информацията за това, което притежават кметове и партийни функционери в южната ни съседка, и затова ще се дистанцират от ДПС, твърди източникът.

Припомняме, че по-рано dnes стана ясно, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от партията Делян Пеевски имат забрана за влизане в Турция. Според турското издание Star причината е антитурското и проруско поведение на двамата.

Същевременно в своя официална позиция Делян Пеевски заяви, че забраната е доказателство, че ДПС работи изключително и само в подкрепа на националните интереси на България.

Доган и Пеевски имат забрана да влизат в Турция

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски имат забрана за влизане в Турция. Новината съобщи днес турският всек...

Съпредседателят на ДПС Четин Казак коментира лаконично новината.

"Преди малко прочетохме в някои електроннни медии за наличието на подобен казус. Тепърва бихме желали да се запознаем в детайли първо с истинността и второ с мотивите на подобно решение и тогава ще получите коментар. В момента очакваме да получим официално потвърждение от официален орган. Към момента разполагаме само с медийни публикации", каза Казак, цитиран от Клуб Z.

На пояснението, че новината е потвърдена от турското посолвтво той отговори: "Да, да, добре. За нас единственият меродавен източник, който би ни дал основание да коментираме, е официален акт на компетентен орган. Някакъв документ".

Казак каза още, че няма никакви подозрения на какво може да се дължи подобна забрана. Той допълни, че няма информация Доган или Пеевски да са имали намерения да пътуват в Турция. На въпрос дали тази забрана би могла да се дължи на позицията на Доган, че речта на Лютви Местан в защита на Турция по повод свалянето на руския самолет е гаф Казак призова "да не влизаме в момента в подобни спекулации".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика