Супер седанът Е500 W124 минава през карбонова трансформация

28230
Супер седанът Е500 W124 минава през карбонова трансформация

Panamera не е първият седан, който Porsche някога е произвеждал. През 1990 Mercedes-Вenz поверява на Porsche производството на най-новия си седан - Mercedes W124 E500. Всяка от тези 4-врати мускулести машини е произведена с ръчен труд за цели 18 дни в завода на Porsche Rossle-Bauв Zuffenhausen, Германия.

 

Още един тунинг играч на родната сцена

Chrysler пусна своя ретро-компактен автомобил PT Cruiser в далечната 2001 г. Но явно ретро стилът му не е бил достатъчен за един човек,...

През 2016 г. родното тунинг ателие Carbon Motors продължава традицията на ръчна изработка за този култов Mercedes. Този път усилията са насочени към интериора. Всички седалки са в комбинация от синя и сива естествена кожа. Таванът е в синя Alcantara; цветовата тема продължава и в колонките, които са в синя кожа. Таблото е тапицирано в синя кожа със сив декоративен шев.

 

За да отговори на името си, Carbon Motors покри всички интериорни панели във висококачествен карбон. Също и панелите по волана. Не е забравен и телефонът Nokia!

 

Продадоха това ретро бижу за близо $10 млн.

Този Mercedes-Benz 540 K Special Roadster от 1937 г. бе продаден на търг на Sotheby’s за $9,9 милиона. След като наддаването зап...

Оригиналът се задвижва от 5,0-литров V8 двигател, взет от 500SL (R129). По онова време AMG все още е независима компания. Тогава Mercedes дава гаранция на двигателя от 500 000 км (при правилно обслужване), а инженерите на AMG го напомпват до 322 к.с. С негова помощ супер седанът взима 100 км/ч за около 6,0 секунди, като изминава ¼ миля за 14,1 секунди при максимална скорост 163 км/ч.

От Carbon Motors не споменават други подробности за проекта, но двигателят не е пипан, тъй като ателието е посветено на персонализиране на автомобилни интериори и екстериори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com