Скиор загина на Банско

3721
Скиор загина на Банско
Снимка: БГНЕС

Скиор е загинал в ски зоната на Банско. Tова съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) при Български червен кръст (БЧК). Сигналът за инцидента е подаден малко преди 13.00 часа в ПСС.

Загиналият мъж е румънски гражданин на 45 години. Той се е спускал от „Тодорка” в посока горна станция на кабинковия лифт. Изгубил е управление на ските и е излязъл от пистата.

Банско ще отбележи Световния ден на снега

Зимната столица на Балканите – Банско ще покани хора от всякаква възраст на един истински снежен празник. Това съобщиха от пресце...

На място екипите на ПСС са оказали помощ около 40 минути, но мъжът е починал вероятно от вътрешен кръвоизлив.

По думите на Христо Григоров, председател на Българския червен кръст (БЧК), инцидентът е станал на ски писта „Алберто Томба” в Банско, където скиор е излязъл от пистата. „Той се контузва много тежко. Сигналът за инцидентът в ПСС е получен в 13.15 часа. Веднага екипи на ПСС отиват на мястото. В спасителната акция участват 3-ма лекари от екипите на ПСС и 4–ма планински спасителите. Те му прилагат 40 минути реанимация заедно с кислород”, заяви председателят на БЧК.

Той уточни, че ПСС са имали готовност да изпратят и хеликоптер, но не се е наложило, защото човекът е издъхнал. „ПСС веднага са се притекли на помощ”, заяви председателят на БЧК.

Според Григоров загиналият скиор е на 45 години и е бил на почивка с жена си и приятели. „Подробностите все още не ги знаем, води се разследване от полицията”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com