През 2020 г. повече хора ще имат смартфон, отколкото електричество

4040
През 2020 г. повече хора ще имат смартфон, отколкото електричество
Снимка: Thinkstock/Guliver

Мобилният телефон ще превземе света и ще се превърне в най-разпространеното устройство и услуга. Това ще се случи до 2020 г., когато повече хора ще имат смартфони, отколкото са хората, които имат електричество, прогнозира Cisco в своя годишен анализ на развитието на мобилния сегмент.

И докато за развитите пазари притежанието на мобилен телефон вече е нещо съвсем естествено, то в развиващите се държави все още има милиарди хора, за които първият досег с тази технология предстои.

Внимание! Нов вирус съсипва смартфоните за секунди

Нов бъг под формата на линк може да съсипе телефона ви за минути.  Името на линка е Сrashsafari.com. Ако го отворите през смартфон...

Според Cisco през 2020 г. общо 5.4 млрд. души по света ще имат мобилен телефон. За сравнение, компанията очаква, че електричество ще имат 5.3 млрд. души, а 3.5 млрд. ще имат и течаща вода в домовете си. Броят на автомобилите по пътищата пък ще е 2.8 млрд. Така смартфоните ще се превърнат в най-масовото устройство и форма на услуга, което обяснява и нестихващия интерес на компаниите към тези устройства, въпреки привидното засега насищане на пазара.

2020 г. ще е повратна точка за мобилната индустрия. Очаква се тогава да започне навлизането на мобилните мрежи от пето поколение, които да стимулират допълнително популярността на смартфоните. Cisco прогнозира, че средната скорост на мобилен интернет в Близкия Изток и Африка ще скочи около 15 пъти. Дори и това няма да е достатъчно да се достигнат нивата в САЩ или Европа, но ще помогне за утрояването на средната глобална скорост на мобилните мрежи, която ще достигне до 6.5 мегабита.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com