Петър Москов не се оказа достатъчна пречка за бъдещето на правителството

4417
Петър Москов не се оказа достатъчна пречка за бъдещето на правителството
Снимка: БГНЕС

Без никакви изненади премина гласуването на първия вот на недоверие към втория кабинет на Бойко Борисов. Той беше на тема „здравеопазване”.

„За” сваляне на правителството бяха 80 депутати, „против” бяха 130, 5 народни представители се въздържаха. Против бяха само от БСП, ДПС и „Атака”.

Москов: Не виждам проблем с подкрепата, опозицията е отегчителна

Не виждам проблем с подкрепата. Това, което говорят от опозицията, е отегчително. Това заяви пред медиите в Народното събрание министър...

Преди гласуването независимият депутат Велизар Енчев настоя министър-председателя Бойко Борисов да бъде извикан, а не поканен да присъства. Това е негово задължение, може да ни каже и за още някоя спряна обществена поръчка, добави Енчев. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева отговори, че това е невъзможно, тъй като Бойко Борисов присъства на провеждащия се в Брюксел Европейски съвет.

Още в сряда, 17 февруари, дебатът беше много ожесточен, но беше ясно, че няма как правителството да падне сега. Стигна се до нападки между здравния министър Петър Москов и депутати от БСП. Москов ги посъветва да пият по-малко и след като Таско Ерменков скочи и за малко да го нападне на парламентарната трибуна, здравният министър каза: „Ето, виждате, озъбени физиономии, плюнка”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика