Направиха възстановка на действията на терористите в Брюксел

2682
Направиха възстановка на действията на терористите в Брюксел

Направена е възстановка на действията на терористите, които активираха взривните устройства на летище "Завентем" в Брюксел вчера (22 март).

Атентаторите са пристигнали на летището с такси, като са носели със себе си куфари. Именно в чантите са били взривните устройства. Таксиметровият шофьор е предложил да им помогне с багажа, но те отказали. Пристигайки на летището те поставили куфарите на багажни колички. Първите две бомби са се взривили, но третата – не. По-късно тя бе взривена с контролиран взрив. Предполага се, че третият терорист се е паникьосал, съобщи кметът на Завентем.

САЩ предупредиха за заплаха от нови атентати в Европа скоро

Държавният департамент на САЩ предупреди американските граждани, че терористи планират нови атаки в Европа, съобщава РИА Новости. "Дър...

Самият таксиметров шофьор се е свързал с властите, за да разкаже за случилото се. Благодарение на неговата информация е станало ясно, че на летището има още една невзривена бомба.

Отново таксиметров шофьор е посочил адреса на един от атентаторите. На мястото са били открити знаме на Ислямска държава и химически вещества.

Третият терорист в момента се издирва. Властите в Брюксел се обръщат с призив към всички, които могат да помогнат за разпознаването му, да се свържат с тях. Полицията е оставила телефон +32 800 30 300+32 800 30 300, както и електронна поща avisderecherche@police.belgium.eu. От там молят също повече хора да споделят снимката, за да стигне до, колкото се може, повече хора.

Преди малко бе съобщено, че полицията е открила в брюкселската община Скарбек компютър с имейли на лица, свързани с терористичната групировка „Ислямска държава“. Захвърленият компютър бе открит от служители на компания по чистотата "Брюксел-пропрете", съобщи телевизия RTL.

Атентатът в Брюксел се оказа трети за млад американец

Терористичният акт в Брюксел стана третият в живота на 19-годишния американец Мейсън Уелс от щата Юта. Той е преживял трагедията в Пари...

Междувременно стана ясно, че гражданите на Беларус братята Иван и Алексей Довбаш, които по-рано бяха определени като двама от заподозрените за организирането на атентатите в Брюксел, отричат своята съпричастност, съобщи РИА Новости.

Ако сме смъртници, защо сме живи сега? Защо не сме арестувани, пита Иван Довбаш.

По думите му, той и брат му са били обвинени в тероризъм още на 14 март и затова те вече са се обръщали към белгийските спецслужби. От там са им отговорили, че нямат претенции към тях.

Припомняме, че по-рано бе съобщено, че трима граждани на Беларус са заподозрени в съпричастност към брюкселските атентати. Сред тях са братята Иван и Алексей Довбаш. Те пристигнали през 2007 г . в Белгия с майка им. Там приели исляма, пише aif.ru.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа