Мързеливи ли сте, ако обичате да отлагате нещата за после?

3910
Мързеливи ли сте, ако обичате да отлагате нещата за после?
Снимка: iStock

Отлагането на нещата за после (прокрастинация) е свойство на творческите личност. Това е заявил проф Адам в ефира BBC Radio 4, съобщава The Telegraph.

Според проф. Грант нерядко прокрастинацията позволява да се стигне до по-ефективно решение на някоя задача от оперативното постижение на поставените цели.

10-те закона на мързеливеца

Ето 10 закона, според highviewart, които мързеливците спазват, за да развият всичките си останали положителни качества: 1. Човек ...

Това е свързано с наличието на допълнително време за обмисляне на проблемите.

В изследването си Грант говори за дълготрайния успех на прокрастинацията при решаване на най-фундаментални проблеми за човека, отнасящи се до личността, семейството и здравето. Аргументите на психолога се основават на частни автобиографични факти.

Грант съобщава за политици, които нерядко само няколко минути преди своите изявления пренаписват текстовете и импровизират пред публиката, както и за многогодишната работа на Леонардо да Винчи над картината "Мона Лиза".

Психологът е стигнал до своята теория за прокрастинацията в резултат на работа със студенти. Американският учен препоръчва на тези, които обичат да отлагат нещата за после, да не се смятат за мързеливи, а за творчески личности, допълва Lenta.ru.

В защита на мързела

Според екзистенциалния психотерапевт Африд Ленгле мързелът съвсем не е нещо лошо и дори не трябва да му се противопоставяме. Ето как се...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com