Какво искат в САЩ за Деня на влюбените - нещо по-земно

4418
Какво искат в САЩ за Деня на влюбените - нещо по-земно

Продажбите на шоколад, бонбони и сладки изделия за Свети Валентин, който се отбелязва на 14 февруари, ще се увеличат през тази година с 1,6% в сравнение с предходната, достигайки 1,1 милиарда долара. Това прогнозира Националната асоциация на сладкарите на САЩ (NCA), предаде БГНЕС.

Около 94% от участниците в проведеното от асоциацията допитване биха желали шоколад или друг вид сладост за Деня на влюбените през тази година. Около 70% от американците ще направят такива подаръци на най-малко 1-3 приятели или членове на семейството.

Подходящ подарък за 14-ти февруари според ЗОДИЯТА

Най-трудно се избира подарък за мъжете, особено за Деня на влюбените. От какво точно има нужда един мъж в ден, който дори не харесва? Т...

На второ място по популярност са картите за подаръци /89%/, на трето – подаръците, направени от самия подаряващ /87%/. Над 70% биха се радвали на цветя и само 67% от участниците в анкетата разчитат да получат украшение. Експертите от NCA отбелязват, че това свидетелства за запазващата се след кризата склонност на потребителите към „достъпния лукс“.

Според оценките на NCA над 80% от американците смятат шоколада за лакомството за особени случаи и го консумират поне два пъти седмично.

За Деня на Свети Валентин сладки неща се купуват не само за подарък: 43% от американците планират да купят кутия с бонбони или шоколад за себе си, като жените го правят по-често, отколкото мъжете /47% срещу 42%/.

Възобновилият се растеж на продажбите на шоколад за Деня на влюбените говори, че икономиката на страната се възстановява и потребителите по-лесно харчат пари за себе си и своите близки.

Любовта е сляпа, но дали е глупава?!

Остават вече по-малко от две седмици до любимия за мнозина и считания за крайно комерсиален и изкривен от съвременната действителност п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com