Издирваният за атентатите в Париж Салах Абдеслам е заловен от полицията в Брюксел*

3188
Издирваният за атентатите в Париж Салах Абдеслам е заловен от полицията в Брюксел*
Снимка: Gettyimages.com

Организаторът на парижките атентати Салах Абдеслам е арестуван в хода на продължаващата трети ден антитерористичната операция в Брюксел, потвърди и министърът по миграцията. Той е ранен в крака и е задържан заедно с още един човек.

При проверка на жилище в брюкселския квартал Форе във вторник са открити ДНК и цифрови следи от Салах Абделслам. Следите са открити върху една чаша. Тази информация е потвърдена от федералната прокуратура на Белгия. Според разследващите това жилище е било използвано като терористична клетка.

Белгийският министър по въпросите за миграцията Тео Франкен написа „Хванахме го” в своя Twitter.

По-късно днес се очаква и изявление на президента на Франция Франсоа Оланд.

Белгийски медии съобщиха, че оцелелият терорист Салах Абдеслам е обграден от полицията и ранен в антитериристична акция в Брюксел, предаде CBC Nеws.

Открити са отпечатъци на терориста Салах Абдеслам в апартамент в Брюксел

Отпечатъци на оцелелия терорист от атентатите на 13 ноември в Париж Салах Абдеслам са открити в апартамента в Брюксел, обискиран от бе...

Съобщава се за един убит, както и за двама ранени. Според медиите единият ранен е именно издирваният терорист.

Заподозряният за участие в терористичните нападения от Париж през ноември е заловен жив от белгийската полиция в Брюксел, съобщава France 24.

Издирваният във връзка атентатите от ноември миналата година във френската столица Салах Абделсам е "неутрализиран и ранен", съобщава и Word outback News.

Салах Абдеслам е единственият останал жив атентатор от атаките в Париж, който се укрива от властите от ноември миналата година, когато бяха извършени нападенията.

В Брюксел убиха единият от предполагаемите терористи

В Брюксел бе убит един от предполагаемите терористи, издирвани в хода на днешната белгийско-френска антитерористична операция, съобщиха...

По-рано днес стана ясно, че отпечатъци на най-търсения човек в Европа са открити в апартамент в квартала Форе в Брюксел. Във вторник вечер белгийската полиция атакува квартира, в която имаше заподозрени в подготвяне на атентати в Европа.

От белгийската прокуратура съобщиха още, че алжирецът, убит при акцията на белгийската полиция във вторник, вероятно е бил съучастник на атентаторите от Париж. Мъжът, известен като Самир Бузид, който е бил издирван от френските власти във връзка с нападенията в Париж, е убитият, който в Белгия се е представял с името Мохамед Белкаид.

*Информацията е актуализирана в 19:40.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа