Ето я главната причина за развода

7478
Ето я главната причина за развода
Снимка: Thinkstock/Guliver

Смята се, че основна причина за много разводи е изневярата на единия от съпрузите. Но както сочи ново изследване, проведено от учените от Вашингтонския университет и Клифорнийския университет в Бъркли, най-често хората се разделят поради чувство за презрение.

Психолозите са проследили 79 двойки младоженци и са открили, че презрението, предизвикано от комплекса за превъзходство, е истински „убиец“ на отношението за много женени хора.

Всеки втори брак в България завършва с развод

Има статистика, според която всеки втори брак в България завършва с развод. Това каза учредителят и председател на Управителния съвет ...

Презрението, представляващо смес от гняв и отвращение, е доста по-разрушително от простото разочарование или негативните емоции, смятат изследователите.

Човек започва да гледа на своя партньор отгоре надолу, а не да се отнася към него като към равен. Хората с комплекс за превъзходство и презрително отношение трудно могат да разберат чувствата и позицията на своята половинка.

Според учените, знаейки, че единият от съпрузите презира другия, с 93% точност може да се предскаже развод. Затова, за да се живее дълго в любов с половинката, е важно да се отхвърли презрението, човек да започне да чува своя любим човек и да се старае да се настрои на положително отношение.

 

Тази снимка става повод за развод. Какво открива на нея съпругът?

Съпруг заминава в командировка за 20 дни. След завръщането си той вижда тази снимка на жена си. Разглежда я внимателно и ѝ иска развод....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...