Експлозия в метрото в Брюксел (ВИДЕО)

6989
Експлозия в метрото в Брюксел (ВИДЕО)

Нова експлозия е станала на метростанцията Мелбек, точно преди Шуман в Брюксел. Метрото е затворено между станциите Мерод и Ар-Лоа. Хората се евакуират, съобщи rtbf.be.

В града се затварят метрото, училища, детски градини, и места, където се струпват много хора, въведена е четвърта степен на терористична заплаха.

В белгийската столица се усещат прекъсвания на мобилните връзки.

По-рано поне 17 души загинаха и над 30 са ранени след експлозиите на летище Зевантем, което се намира на 11 км от Брюксел, съобщи ТАСС. Експлозиите са станали малко преди 8 часа местно време.

Преди експлозиите е била чута стрелба, информира руската RT, позовавайки се на местни медии. По информация на Sky News преди взрива са се чували крясъци на арабски.

Взривът е бил толкова силен, че стените са се разтресли, а целият покрив на салона за заминаващи се е сринал, пише агенция Belga.

Нивото за терористична заплаха в Белгия е повишено на максималната четвърта степен.

Експлозии на летището в Брюксел, има загинали*

17 души са загинали и над 30 са ранени след екплозиите на летище Зевантем в Брюксел, съобщи ТАСС. Преди експлозиите е била чута стрелб...

Вчера, 21 март, министърът на вътрешните работи на Белгия Ян Ямбон предупреди, че залавянето на един терорист може да активира друг. Той каза това след ареста на заподозрения, че е единствен оцелял нападател от атаките в Париж от ноември миналата година Салах Абдеслам.

По-рано NBC News съобщи за няколко жертви, цитирайки шефа на белгийската полиция. Федералният прокурор на Белгия съобщи, че е имало експлозии, но не потвърди дали са следствие на терористична атака, предаде Politico.eu.

От летището са информирали пътниците да не се насочват към зоната на аеропорта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа