ДСБ трябва да остане в Реформаторския блок, заяви Радан Кънев

3541
ДСБ трябва да остане в Реформаторския блок, заяви Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Няма да напускаме Реформаторския блок. Това заяви лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Радан Кънев в речта си пред делегатите на националното събрание на партията. 

По думите му това, че една организация е фрустрираща, не значи че трябва да бъде напусната, а че трябва да бъде променена.

Дончева към Кънев: Да се обединим в отстраняването на мутрите от властта

Трябва да обединим усилия в отстраняването на мутрите и мафията от властта. Обръщането на палачинката трябва да стане по сценария 96-97...

"Няма да напусна и разруша РБ. Да, част от колегите ми остават разкрачени чак до шпагат, но ние ще помогнем на приятелиге си да се върнат на десния бряг. Няма да допуснем европейската граница да минава по Дунав, защото не възприемаме румънския мосел за борба с корупцията, нито Бг да е буферна територия на непрекъснат руско-турски конфликт", каза Кънев.

Той поиска прошка от партията си и добави самокритично: "Дано избирателите простят на ДСБ и на РБ."

"Който днес твърди, че Реформаторският блок е успешен, или лъже себе си, или по-лошо - лъже избирателите", заяви още политикът.

Според него за три месеца в опозиция ДСБ е постигнало повече, отколкото за тринадесет месеца във властта. "Принудихме властта да отменя търговете на Пеевски, да разследва картела на пазара на горива, да спре процедурата за предаване на Комисията за защита на конкуренцията в ръцете на олигархията. Днес властта гледа всяка своя крачка, трепери да не стъпи накриво. И това е нормално. Не е защото ние - заедно с колегите от Гражданския съвет сме много или пък сме много велики. Не сме. А защото така работи демокрацията. Демокрацията се нуждае от истинска опозиция и от истинска власт. До вчера нямахме нито едното, нито другото. БСП и ДПС опозиция не могат да бъдат. Те са създатели на модела на посткомунистическо безвремие и негови най-верни слуги. И дори когато ученикът надмине учителя си, учителят не е опозиция. Просто е старо и уморено лице на същата власт", каза в словото си Кънев.

Освиркаха Зеленогорски на събранието на ДСБ

Без здравния министър Петър Москов започна национално събрание на ДСБ. Присъстват над 950 делегати. Сред гостите на форума са министъръ...

По-рано на събранието лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева се обърна към Кънев с призив за обединение "срещу мутрите и мафията" във властта.

Не сме се събрали 1000 души от цялата страна, за да изключим един от нас, добави Кънев пред 14-ото Национално събрание на партията. Така той отрече информацията, че една от основните цели на форума е изключване на Петър Москов. Здравният министър знаково не присъства в зала 3 на НДК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика