Борисов: В метрото ще има учение, случващото се в Арабския свят прави хората зли

2369
Борисов: В метрото ще има учение, случващото се в Арабския свят прави хората зли
Снимка: БГНЕС

От две седмици планираме учение в метрото между силите за сигурност и армията. То ще бъде проведено скоро, явно сме имали усещане за такова нещо. Това заяви премиерът Бойко Борисов след ужасяващите атентати в Брюксел. Министър-председателят добави, че ще има заседания този следобед.

Борисов изрично подчерта, че не е имало конкретни сигнали за опасност към България. Премиерът беше отговорил същото писмено на въпрос на депутата от АБВ Светослав Белемезов. От този отговор стана ясно, че 56 заподозрени като опасни за България мигранти са експулсирани. Общо 577 са определяни от службите ни като "потенциално опасни" за националната ни сигурност.

21 са жертвите на атентатите в Брюксел

21 души са загинали при взривовете в Брюксел тази сутрин, съобщи AFP по непотвърдена информация. По-рано се съобщаваше за 17 загинали ...

Видно е, че няма как да интегрираме терористи. Това, което се случи в Арабския свят, е разгневило много хора - при това някои справедливо. В Сирия, Ирак, Тунис, Либия остана разруха. Това ядосва хората, това ги прави зли, обясни Борисов. Според него случилото се в Брюксел показва тоталния провал на "някои европейски държави".

Междувременно БНТ съобщи, че взривът в метрото в Брюксел може бие бил в мотриса. Към 12:15 часа (бел. ред. - на 22 март) от Външно министерство съобщиха, че няма данни за пострадали българи след нападенията в Брюксел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика