Борисов: По-добре да сме по-тихи по темата за сигурността

3328
Борисов: По-добре да сме по-тихи по темата за сигурността
Снимка: БГНЕС

Колкото по сме тихи по тази тема, колкото по си вършим работата без да се коментира, по-добре. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с мерките, които са взети по време на заседанието на Националния оперативен щаб по повод атентатите в Брюксел.

На въпрос дали е обсъждал темата с ПГ на ГЕРБ, той обясни: „Да, използвах времето, запознах колегите с това ,което правим“. По думите му особеното е, че трябва да се приеме антитерористичния закон. „Така че да знаят и да действат“, добави той.

Запитан какви са били мерките, взети във връзка с атентата в Брюксел, Борисов заяви: „Какви мерки са тези, които се обявяват? Колкото по сме тихи по тази тема, колкото по си вършим работата без да се коментира, по-добре“, добави премиерът, цитиран от "Фокус".

„Това, което е станало днес в Брюксел няма как да го предотвратят. Всеки, който е бил в Брюксел знае, че преди check in-а всеки си отива с куфара. Няма как да те спрат, няма кой да те провери, защото проверката идва след check in-а”, заяви още той.

Борисов пристигна в парламента за срещата с ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов пристигна в парламента, където се присъедини към заседанието на парламентарната групана ГЕРБ. Поводът за него...

Борисов посочи, че днешното антитерористично учение в столицата е било планирано преди 2 месеца. То ще се проведе през нощта, за да не тревожи гражданите, когато ще могат да се стиковат армия, полиция, Специализиран отряд за борба с тероризма, Спешна помощ.

Според него службите имат достатъчно средства и не е необходимо увеличаване на финансирането им.

Опасност от терористични атаки има в цяла Европа, но конкретна, пряка заплаха за страната ни няма, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова след продължилото три часа заседание на Националния оперативен щаб по сигурността.

Институциите са взели превантивни мерки. Повишено е нивото на сигурност, подсилена е охраната на ключовите обекти и местата, на които се събират много граждани – метро, летища и автогари.

Засега не е обсъждан вариантът да бъдат затворени границите, но на тях е въведен пълен пропусквателен контрол.

Борисов: Да покажем, че тероризмът няма да разруши нашата цивилизация

Остро и решително осъждам днешните брутални терористични атаки в Брюксел. България застава редом до Белгия в знак на солидарност срещу ...

Политическа сцена

Занимавахме се със сериозни работи, а не с такива бракоразводни дела, бе отговорът на Борисов на въпрос дали се отлага отстраняването на кадрите на ДСБ от управлението, както поискаха народните представители от ГЕРБ от него.

„Изобщо не ме интересуват“, лаконичен бе премиерът.

По думите му с Реформаторския блок има подписано споразумение за коалиция, а другите две партии го подкрепят. „Нищо не налага повече да се коментира тази тема“, каза той.

Запитан дали ще преподписва анекс към коалиционното споразумение, Борисов заяви: „Не”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика