Богомил Манчев: В нашия бранш трябва да се работи, в енергетиката няма олигарси

4363
Богомил Манчев: В нашия бранш трябва да се работи, в енергетиката няма олигарси
Снимка: БГНЕС

Предложих на Цветан Василев да му подаря бизнеса си. Казах му „Ти лично ще ръководиш фирмата в продължение на шест месеца и, ако реализираш един лев печалба над нашата, ще ти подаря бизнеса си”.

Това заяви шефът на „Риск инженеринг” Богомил Манчев в ефира на bTV. Манчев беше разследван от прокуратурата във връзка с обвинение за злоупотреби в консултантски договор. 

Богомил Манчев: Атакува ме влиятелен човек от НЕК, но той вече не е влиятелен

Чакаме държавата да си свърши задачата. Така коментира развитието на обвинението срещу себе си соченият за силния човек в българската е...

"Хората от енергетиката са написали сигнала срещу мен. Един от участниците беше Цветан Василев”, смята Манчев. По думите му единствената телевизия, която е имала информация за посещението на ДАНС и прокуратурата, е ТВ7. 

"Василев има да ми отговаря на три въпроса. Защо само ТВ7 са знаели, че ще идват прокуратурата? Как същия ден имаше филм срещу мен в телевизията?”, каза Манчев. 

Относно третия въпрос, той поясни, че предишния ден е казал на Цветан Василев, че му предстои среща с конкретно лице. „Когато на следващия ден са отишли в дома ми да ме търсят да ме арестуват са казали, че трябва да съм там, защото имам среща с еди-кой-си. Никой не знаеше, жена ми не знаеше, но ДАНС знаеше, и казват – той трябва да е тук”, допълни Манчев. 

Манчев заяви още, че компанията му има към 7 млн. лв. във фалиралата КТБ.

"При други обстоятелства щях да го съдя. Щях да намеря достатъчно основание да го съдя”, каза той. Относно отношенията му с Цветан Василев, Манчев поясни, че те започнали да страдат от 2010 година. „Той се промени, не мога да разбера защо”. 

Богомил Манчев: Завеждам дела срещу всички, които ме наклеветиха

„Досега не са ме разпитвали за нищо, не са ме питали дори как се казвам, дали съм наистина Богомил Манчев. Когато следствието при...

„Хората използват думата „мафия” както си искат. Тя е трудно да се осъществи поради нашия малък размер като държава”, смята Манчев.

По думите му в енергетиката също има хора, които злоупотребяват, но не може да се говори за мафия и олигарси. „В нашия бранш трябва да се работи и в енергетиката няма олигарси.”, допълни Манчев.

Шефът на "Риск Инженеринг" заяви още, че за него е била изненада смяната на изпълнителния дирекор на Българскияенергиен холдинг (БЕХ) Жаклен Коен.

Припомняме, че през декември 2013 г. съвместен екип на прокуратурата и Комисията срещу незаконното богатство започна проверка на имотите на Богомил Манчев, на бившите шефове на НЕК Крум Атанасов и Иво Лефтеров, както и на изпълнителния директор на „Уорли Парсънс” Събин Събинов. Това стана, след като през през октомври същата година те бяха обвинени за изплатените над 8 млн. лева по проекта за АЕЦ „Белене” след замразяването му от кабинета „Борисов” и парламента.

През октомври миналата година досъдебното производтсво за длъжностно присвояване на общо 8 651 898 лева срещу собственика на "Риск Инженеринг" беше частично прекратено заради поради липса на доказателства. Манчев беше азследван във връзка с консултантските договори за спряния проект АЕЦ "Белене", за който министрите Делян Добрев от кабинета на Бойко Борисов и Асен Василев от назначения от Росен Плевнелиев служебен кабинет с премиер Марин Райков са продължавали да плащат. Сумите са по 950 000 евро за консултации. За целия период са платени над 13 млн. лева.

Захариева: Важно е не само кой е имал влогове в КТБ, а какъв е произходът на парите

"Не знам на кого е била банката КТБ, факт е, че мениджмънтът и управлението очевидно са били лоши. Важно е не само кой е имал влогове, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com